Estate planning

Heb je eigen vermogen, dan denk je vast wel eens: wie krijgt mijn erfenis, hoeveel belasting moet daarover worden betaald en hoe kan ik mijn vermogen in de familie houden? Estate planning gaat over dit soort vragen. Je regelt met estate planning de overdracht van vermogen van de ene generatie naar de andere. Twee doelen staan daarbij voorop. Op de eerste plaats dat je vermogen daar terecht komt waar je het graag wilt hebben. En op de tweede plaats zo min mogelijk belasting betalen.

Veel regelen

Het overbrengen van vermogen naar de volgende generatie kent een heel eigen rechtsgebied. Daarin komen fiscaal en civiel recht samen. Je krijgt te maken met schenkingsrecht, erfrecht, huwelijksvermogensrecht en fiscaal recht. En met wezenlijke vragen. Hoe schenk ik aan mijn (klein)kinderen? Hoe structureer ik mijn bedrijfsvermogen voor opvolging? Moeten wij onze huwelijkse voorwaarden wijzigen of niet? Is het verstandig om al tijdens ons leven vermogen over te dragen? Een zorgvuldige afweging is bij dit soort vragen heel belangrijk en de te treffen regelingen om je doel te bereiken moeten ook naadloos op elkaar aansluiten. Deykerhoff kan je daarbij volledig begeleiden.

Persoonlijke begeleiding

Estate planning gaat over vermogen, maar vooral ook over jezelf. Omdat wij jou door en door kennen, weten we ook veel over de zaken die in jouw leven belangrijk zijn. Daarbij gaat het niet alleen over geld. Ook emoties en gebeurtenissen binnen je gezin, familie of bedrijf spelen een grote rol. Daarmee houden wij bij onze begeleiding en in onze adviezen rekening. Wij zorgen dat de regelingen die je wilt treffen, naadloos op elkaar aansluiten. Alle afspraken die je wilt maken, leggen wij vast. Van het opstellen van een schenkingsplan tot het aanpassen van polissen. Vervolgens zetten wij alles in een rapport en instructiebrief voor de notaris. Die stelt uiteindelijk het testament op waarin de afspraken en regelingen wettelijk worden vastgelegd. Het bezoek aan de notaris is dan vooral nog een formele stap. Je hebt in het voortraject over al je wensen immers al nagedacht.

Meer weten

Deykerhoff begeleidt en adviseert. Bijvoorbeeld bij het schenken van bedrijfs- en privévermogen. Of bij het opstellen van een fiscaal optimaal ondernemerstestament. Maar je kunt ons ook inschakelen voor advies bij de aankoop van een woning voor je kind of om je financiële planning voor de toekomst te maken. Wat je vraag ook is, één ding staat bij ons altijd voorop: wat jij zelf wilt, dat vinden wij belangrijk. Zo werken we samen aan een goed geplande toekomst waar je je zeker en prettig bij voelt.

In een middag je ondernemersdroom concreet op papier?